Grécki kuchári už dlho používajú olivový olej na dochutenie rôznych jedál. Olivový olej ochutený chioskou mastichou má jemnú chuť a široké využitie pri príprave jedál.
Používa sa však inak ako mastichový olej (použijeme ho v niekoľkých ďalších receptoch). Mastichový olej je silný éterický olej, ktorý sa používa vo veľmi malých množstvách.
Zloženie:
- 1 polievková lyžica kryštálov Chios Masticha
- 250 ml extra panenského gréckeho olivového oleja
Kde kúpiť kryštály mastichy?
Kryštaly si môžete objednať v e-shope Masticha tu.
Postup:
- Na strednom ohni (na nepriľnavej panvici) zohrejte 80 ml (asi 3/4 šálky) olivového oleja a mastichy.
- Prelejte do fľaše, nechajte vychladnúť a pridajte zvyšný olivový olej.
- Okamžite použite alebo skladujte na chladnom a tmavom mieste.
- Pred použitím pretrepte.